Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Вучич: Миряните нямат място на Великденските богослужения

Свят

Вучич: Миряните нямат място на Великденските богослужения

Снимка:

Сръбският президент няма да попречи на свещениците да провеждат литургии

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще поиска Сръбската православна църква да провежда великденски служби без присъствието на хора.

 „Опасността от вируса все още е голяма и не можем да правим изключения. Нашата работа е да опазим живота на хората и днес отново ще призова патриарх Ириней да поиска богослуженията да се провеждат, но без присъствието на хора, а и съм уверен, че всички телевизии ще предадат и по този начин ще спасят живота ни”, посочи Вучич на пресконференция заедно с лидера на Републиката Сръбска в БиХ Милорад Додик.

Сръбският президент добави, че ще спазва буквата на закона и няма да попречи на свещениците да провеждат литургии, за което получи подкрепа от Милорад Додик.

Вече стана ясно, че Вучич няма да приеме молбата на Сръбската православна църква да има вярващи по време на великденската литургия в неделя. Сръбският президент изтъкна вчера по телевизия РТС, че „ще предложи на правителството полицейският час по време на великденските празници да продължи 84 часа, като започне в петък в 17 ч. до 05 ч. във вторник.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още