Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Взети са ДНК-проби от откритите тела след влаковата катастрофа в Гърция

Свят

Взети са ДНК-проби от откритите тела след влаковата катастрофа в Гърция

Взети са ДНК-проби от откритите тела след влаковата катастрофа в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Взети са ДНК-проби от 57 тела, открити досега след влаковата катастрофа в Гърция през нощта срещу 1 март.

В същото време над 2 хиляди души протестираха втори ден в Атина и Солун, шокирани от трагедията, която стана при челния сблъсък между 2 композиции край Лариса.

„Ние сме ядосани на компанията, на настоящото и бившите правителства, които не направиха нищо, за да подобрят условията в гръцката железница“, казва пред Би Би Си Ставрос Нантис в Атина.

Гръцките железници и столичното метро проведоха 24-часова стачка. Демонстранти и синдикати обвиняват железопътната компания и няколко правителства в небрежност и пренебрегване нуждите на железниците. Властите обещават отговори след мащабно разследване. Членове на кабинета, че инвестициите в железопътната система са били затруднени от гръцката дългова криза около 2010 г. и последвалите драстични мерки за икономии. Те бяха цената за спасителен план, договорен с ЕС и МВФ.

Министърът на транспорта Костас Караманлис подаде оставка заради катастрофата, заявявайки, че ще поеме отговорност за „дългогодишните провали” на властите да поправят железопътна система, която не е годна за 21-ви век.

Но предположението на премиера Кириакос Мицотакис, че причината е „трагична човешка грешка“, предизвика гняв.

Голяма група студенти протестираха пред офисите на железопътната компания в Атина. Те скандираха "плащаме печалбите ви с нашия живот" и хвърляха камъни по сградата на компанията.

Протести в АтинаПротести в Атина

Арестуваният началник гара не трябва да плаща цената „за цяла болна система”.

Много от пътниците на борда на пътническия влак са били студенти на около 20 години, завръщащи се в Солун след дълъг уикенд, посветен на гръцките православни пости.

Местни медии съобщиха, че повече от 10 души все още са в неизвестност, а Гърция е в траур.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети