Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Опозицията във Венецуела имала договор с компания от САЩ за отстраняване на Мадуро

Свят

Опозицията във Венецуела имала договор с компания от САЩ за отстраняване на Мадуро

Снимка:

„Washington Post“ публикува договора и анализира защо планът е пропаднал

Представители на венецуелската опозиция са подписали през октомври 2019 г. договор за 213 млн. с американската частна военна компания Silvercorp за оказване на „услуга” по нахлуване във Венецуела и отстраняване на президента Николас Мадуро. Това твърди вестник „Washington Post“.

Копието било предоставено на вестника от самите венецуелски опозиционери при условието, че едно от приложенията към договора ще бъде махнато. Преди това опозиционният лидер Хуан Гуайдо отричаше, че е замесен в операцията на Silvercorp, която завърши с провал.

Част от участниците в операцията бе ликвидирана, а повечето бяха арестувани от властите на Венецуела, сред тях бяха и двама граждани на САЩ.

„Групата за предоставяне на услуга ще предостави консултации и помощ на групата партньори по планирането и изпълнението на операция за пленяването/задържането/изгонването на Николас Мадуро (по-нататък „Главният обект”), отстраняване на действащия режим и поемането на длъжността от признатия президент на Венесуела Хуан Гуайдо“, се казва в документа.

От страна на „поръчителя” документът е подписан от депутата на опозиционния парламент на Венесуела Серхио Вергара. В документа няма подпис на Гуайдо.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още