Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Юлия Навалная пред ЕП: Не може да спрете Путин със санкции и резолюции. Той е кръвожадно чудовище

Свят

Юлия Навалная пред ЕП: Не може да спрете Путин със санкции и резолюции. Той е кръвожадно чудовище

Юлия Навалная пред ЕП: Не може да спрете Путин със санкции и резолюции. Той е кръвожадно чудовище - Tribune.bg

„Аз съм отново в Страсбург, но не се разхождам тук със семейството си тук, за да застана пред вас и да се обърна към цяла Европа. Решихме утре да се извърши погребението на Алексей Навални и трябваше да избираме ковчег, но не знам дали погребението ще премине спокойно или полицията ще дойде срещу тези, които са дошли да си вземат последно „Сбогом“ с Алексей“, заяви Навалная.

Тя отбеляза втората годишнина от войната на Русия в Украйна

„Минаха две години на много кръв и изтощение, много разочарование. Путин стои още там. Пари, оръжие, санкции – нищо не помага. Светът се успокои и свикнаха хората с войната. Тогава Путин уби мъжа ми Алексей. Той беше изтезаван 3 години, затворен в майка бетонна килия. Беше му забранено да има свиждания и телефонни разговори. Гавриха се с тялото му, с майка му. Целта беше да се покаже, че Путин е способен на всичко. С него не могат да се водят преговори“, категорична беше вдовицата на Алексей Навални.

Юлия заяви, че сега я питат как да ѝ помогнат и добави, че мисли как съпругът ѝ би отговорил, но за целта трябва да каже какъв е бил той.

„Алексей успя да вдъхнови милиони със своите идеи. Винаги фантазираше и експериментираше. Когато не го пуснаха по телевизията, той се обърна към Youtube. Когато не ти дават да гласуваш, може да измислите да тактика как да се отнемат места от управляващата партия. Дори в ГУЛАГ на Путин Алексей успяше да има идеи за проекти, които биха накарали Кремъл да изпадне в паника“, казва тя.

Навалная обясни, че „за да се срази Путин трябва да сте избретателни. Трябва да престанете с тази скука“.

Тя предупреждава, че Путин не може да бъде спрян със санкции или резолюции, или въз основа на морал и правила.

„Не може да го победите докато го смятате за човек с принципи и морал. Той не е такъв и Алексей беше осъзнал това много отдавна. Тук вие си нямате работа с политик, а кръвожадно чудовище. Путин е лидер на организирана престъпна група. Това включва отровители, но те са само кукли на конци. Неговите приятели, помагачи са от мафията и тук политическата иноивация е да се борим не чрез дипломатически послания, а с тези, които помагат на Путин да укрива финансови средства“, заяви Навалная.

„Путин трябва да отговаря за това, което направи с моята страна, за това, което направи на една съседна, мирна Украйна. Той трябва да отговоря за това, което направи на Алексей. Съпругът ми няма да види каква ще бъде красивата Русия на бъдещето, но ние трябва да я видим. Аз ще направя всичко възможно, за да реализирам неговата мечта - злото да отстъпи и бъдещето да дойде“, добави Навалная пред бурните аплодисменти на препълнената зала в ЕП в Страсбург.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати