Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Юнкер: Блокирането на преговорите със Северна Македония и Албания е срамно

Свят

Юнкер: Блокирането на преговорите със Северна Македония и Албания е срамно

Снимка:

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие да бъде автор на дневния редакционен коментар на "Политико" в последния си ден на служба.

В него Юнкер се връща назад и поглежда към слабостите и успехите на петгодишния си мандат начело на европейската изпълнителна власт, пише БГНЕС.

Той споделя относно преговорите със Северна Македония и Албания през октомври, че това е неизпълнение на даденото обещание на двете страни.

„Ако силата на Европа се състои в това да бъдем доверен партньор, някой, на когото може да се разчита да защитава глобалния ред, основаващ се на многостранни правила, нашата слабост се състои в това, че не спазваме обещанията си - нашите и тези на нашите международни съюзници. Най-добрият пример е нашата политика на разширяване и срамната неспособност на европейските лидери да спазят обещанията си за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония и Албания, след като тези правителства изпълниха необходимите критерии. Уважението трябва да бъде спечелено и ако искаме да запазим доверието в нас, трябва да направим това, което сме казали, че ще направим - вътре и вън“, написа Юнкер в своя прощален коментар.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив