Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Юнкер: Борис Джонсън излъга в кампанията за Брекзит през 2016 година

Свят

Юнкер: Борис Джонсън излъга в кампанията за Брекзит през 2016 година

Снимка:

Правителството в Лондон се подготвя за напускане на Съюза на 31 януари догодина, включително и без „споразумение за оттегляне“

Брекзит активистите, включително настоящият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън, са излъгали британското общество в навечерието на референдума през лятото на 2016-а година относно по-нататъшното членство на Великобритания в Европейския съюз, смята отиващият си председател на Европейската комисия /ЕК/ Жан-Клод Юнкер. Той признава пред  немското издание "Шпигел", че е направил "голяма грешка", като не се е включил в кампанията преди референдума и не е изразил мнението си по въпроса.

"Толкова лъжи бяха казани, включително от настоящия премиер Борис Джонсън, че трябваше да има глас, който да им се противопостави", обясни висшият официален европейски представител.

Жан-Клод Юнкер, който през декември ще бъде наследен от Урсула фон дер Лайен, отново изрази съжаление за това, че Великобритания е избрала да напусне единния блок.

Също днес говорител на Борис Джонсън обяви, че британското правителство няма да удължи т.нар. "преходен период" след Брекзит, който следва Споразумение за оттегляне. Според настоящото споразумение между Лондон и Брюксел "предходният период" след официалното излизане на Великобритания от ЕС ще продължи до края на 2020-а година. Правителството в Лондон се подготвя за всички възможности, включително че страната ще напусне ЕС на 31-ви януари догодина без споразумение за оттегляне.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема