Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. За изследване: Извадили мозъка на един от най-известните серийни убийци

Свят

За изследване: Извадили мозъка на един от най-известните серийни убийци

За изследване: Извадили мозъка на един от най-известните серийни убийци - Tribune.bg
Снимка:

Преди да бъде екзекутиран, той описва желанието за убийства с наркотик

Мозъкът на серийния убиец Тед Бънди е бил изследван след екзекуцията му. Това става ясно от нов документален филм на Amazon Prime за Бънди за живота и смъртта му през 1989 г.

Бънди убива десетки жени в Съединените Щати от 1974 до 1978 г. След като повече от десет години отрича да има нещо общо с убийствата, в крайна сметка той признава, че е извършил 30 от тях. Точният брой на жертвите му остава неизвестен и до днес.

Прословутият убиец, изнасилвач и некрофил е бил увековечаван във филми и литературни произведения многократно, остават загадка мотивите му за извършване на престъпленията.

Всички, които са познавали лично Бънди го описват като харизматичен и привлекателен мъж, добре образован и ерудиран. Преследването на Бънди става световна новина през 70-те години, след като на два пъти той успява да избяга от затвора, а екзекуцията му се отлага до последно.

Преди да бъде екзекутиран в затвора във Флорида, Бънди описва стремежа си да убива като "химическа вълна, която протича през мозъка му" и го сравнява със зависимостта от наркотици. От тази гледна точка експерти се опитали да изучат физиологията на мозъка му, като се имат предвид предишни проучвания, показващи връзка между увреждане на мозъка и склонността към престъпна дейност, разказва БГНЕС.

Този нов документален филм носи името „Ted Bundy: Falling For A Killer. Той разкрива и връзката на Бънди с дългогодишната му приятелка Елизабет Кендъл и дъщеря ѝ Моли, която в него е виждала свой баща.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети