Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. За нова тревожна зараза алармират в Китай – бубонна чума

Свят

За нова тревожна зараза алармират в Китай – бубонна чума

Снимка:

Бубонната чума е изключително заразна и често води до фатален край

За нова тревожна зараза алармират в Китай. Този път става въпрос за бубонна чума. Властите в град Баян Нур в китайския регион Вътрешна Монголия излязоха с предупреждение. Това се случва, след като местна болница информира за подозрителен случай на бубонна чума, предаде Ройтерс.

Бубонната чума е изключително заразна и често води до фатален край. През Средновековието са я наричали Черната смърт. В повечето случаи тя се разпространява от гризачи.

Здравната комисия в града е обявила трета степен на тревога, което е второто най-ниско ниво по 4-степенна скала.

При тази ситуация е забранено ловуване и консумиране на животни, които могат да пренасят чума. Властите призоваха обществото да дава сигнал за всеки подозрителен случай на чума или температура с неясни причини.

Миналата година във Вътрешна Монголия са регистрирани четири случая на чума, включително два случая на чумна пневмония, която има по-смъртоносен характер.

Като цяло чумата не е нещо необичайно в Китай. От 2009 до 2018 година в страната са регистрирани 26 случая, като 11 са починали.  

 

 


Коментари (2)

кесо Те това е да се цивилизация над 5000 години. Тия китайци сигур вече имат имунитет срещу всички възможни гадории по света след като вече толкова време ядат де що видят да мърда около тях. Това сигур е мечтата на някои наши родни "корифеи" в медицината и извън нея - 100%-ов стаден имунитет. Затова да се забрани на местните власти да пръскат срещу мухи, кърлежи, хлебраки, мишки, плъхове, които са "гаранция" за бъдещото здраве на нацията. Мънгъров да стане национален експерт по този въпрос и лично да контролира тяхното опазване като "национално богатство". Здраве желаем на всички!
06.07.2020 13:50 / Отговор
Емо Доцента мънгъров е най-знаещия в целия свят по всичкология!Той даваше ама много """безценни съвети и идеи""" покрай коронавируса макар, че никой не му ги искаше и търсеше """съветите и идеите"""!!!!
06.07.2020 16:55

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още