Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. За първи път: Нигериец е на път да стане кмет в Северна Македония

Свят

За първи път: Нигериец е на път да стане кмет в Северна Македония

Снимка:

Симон Поликарп от Нигерия - по-известен като Джими-е кандидатът на консервативната политическа партия Интегра за кмет на Щип, съобщават македонските медии.

Мъжът живее от 40 години в Щип и има македонско гражданство. Той пристига в тогавашната югославска република Македония в края на 70-те години като 20-годишен, за да учи. Първите две години той живее в миньорския град Пробищип, където учи за геолог, а след това се премества в съседния Щип, където живее със съпругата си и двамата си сина. Джими става популярен в съседката ни с няколко заснети реклами.

Казва, че „основният му приоритет като кмет ще бъде да задържи младите хора в своя град и държава“. „Не трябва да позволяваме на Северна Македония да се отпусне, да стане като Сахара, без хора или с много малко“, казва той.

Позицията кмет на Щип остана вакантна, след като Благой Бочварски стана министър на транспорта и съобщенията в края на август.

Управляващите от СДСМ също има кандидат за кмет на Щип, докато най-голямата опозиционна партия ВМРО ДПМНЕ не участва в изборите.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още