Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Задължителна ковид ваксинация за всички служители на фирми в Нова Зеландия

Свят

Задължителна ковид ваксинация за всички служители на фирми в Нова Зеландия

Снимка:

Всички фирми, работещи в Нова Зеландия, трябва да имат напълно ковид ваксинирани служители, за да могат да продължат да работят. Това заяви премиерът на страната Джасинда Ардерн. Решението е част от плана на правителството за достигане на 90% ваксинации и преминаване от локдаун към нова система „светофар“.

„Няма да има религиозни изключения от това правило“, отбеляза Ардерн, като допълни, че на по-малко от 100 души от петмилионното население на страната ще бъде позволено да пропуснат ваксинацията по медицински причини.

По принцип повечето вероизповедания осъзнават опасността от коронавируса, но има и такива религиозни дейци, които активно се противопоставят. Такива са евенгелистите в САЩ, които предпочитат „Божията благословия“ вместо ваксините и отказват да носят маски. Те смятат, че вирусът е „Бич Божий“, а хората ще намерят спасение единствено в „правилната“ вяра. Така последователите на това религиозно течение се доверяват на вярата си, а не на научните знания и методи.

Към днешна дата Нова Зеландия е регистрирала 5822 случая на заразяване с ковид и 28 смъртни случая, като през последното денонощия са констатирани нови 73 случая на пациенти с ковид.

В момента Нова Зеландия предлага имунизация само с ваксината на Pfizer/BioNTech.  


Топ новини

виж още

Актуална тема