Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Задължителна ваксинация за депутатите в Канада

Свят

Задължителна ваксинация за депутатите в Канада

Снимка:

Канадските парламентаристи ще трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, за да работят в Камарата на общините от края на ноември, съобщи председателят ѝ Антъни Рота.

„Правилото влиза в сила от понеделник, 22 ноември 2021 г., хората трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу Covid-19, за да бъдат допуснати в Камарата на общините“, посочва Рота в изявление, цитирано от АФП.

Новото изискване ще се прилага не само за членовете на Камарата и техния персонал, но и за офис работници, журналисти и консултанти.

Директивата идва около месец след предизборната кампания, в която задължителните ваксинации бяха обект на ожесточени дискусии.

Премиерът Джъстин Трюдо, който обяви миналата седмица, че кабинетът му ще бъде представен на 26 октомври и че парламентът ще се събере отново на 22 ноември, се обяви в подкрепа на задължителната ваксинация на либералите.

Други политически партии последваха призива на Трюдо, с изключение на лидера на Консервативната партия.

В изявлението на Рота се казва, че хората, които не могат да получат ваксината по медицински причини, ще имат възможност да си правят бързи ковид тестове.

Освен това канадският парламент остава затворен за посетители, а изискването за носене на маска е удължено до януари 2022 г.  


Топ новини

виж още

Актуална тема