Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Задържан е посредник за взрива в колата на журналистката Дафне Каруана Галиция

Свят

Задържан е посредник за взрива в колата на журналистката Дафне Каруана Галиция

Снимка:

В Малта убедени, че лицето е свързано с поръчителя на убийството

В Малта е бил арестуван мъж по подозрение, че е бил посредник в убийството на местната журналистка Дафне Каруана Галиция, коментира днес полицейски източник, цитиран от Ройтерс. В. "Таймс ъв Малта" твърди, че правителството обмисля да помилва посредника, ако той помогне за задържането на поръчителя на убийството.

Малтийският премиер Джоузеф Мускат потвърди ареста на неназован мъж, както и че той може да бъде освободен от отговорност, ако предостави информация, която да доведе до задържането на поръчителя на бомбения атентат от октомври 2017г.

Заподозреният е бил задържан от полицията за пране на пари миналия четвъртък. Смята се, че задържаният е свързан с поръчителя на убийството на журналистката,  с мъжете, заподозрени в извършването му, както и с хората, които са помогнали за набавяне на взривното устройство за престъплението.

Каруана Галиция беше автор на блог, в който пишеше статии против корупцията. Тя беше убита от поставена в колата ѝ бомба близо до малтийската столица Валета през октомври 2017 г. Убийството ѝ шокира Европа и повдигна въпроси за върховенството на закона на средиземноморския остров. Два месеца след убийството бяха арестувани Винсент Мускат и братята Деджорджо с обвинение, че са поставили и задействали бомбата, експлоадирала в колата на Каруана Галиция близо до малтийската столица.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема