Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заев благодари на българското правителство за безплатните ковид ваксини

Свят

Заев благодари на българското правителство за безплатните ковид ваксини

Снимка:

Това става в много тежки времена, отбелязват в Скопие

Македонският премиер Зоран Заев благодари за решението на българското правителство да осигури безплатно ковид ваксини за Република Северна Македония.

"Този акт е демонстрация на приятелство към македонския народ и всички граждани на Северна Македония. Заедно с благодарността към премиера Бойко Борисов аз му казах, че дарението на ваксини подсигурени от българското правителство е много важно, защото това става в много тежки времена, когато и двата народа са изправени пред мощна вълна на разпространение на ковид", написа Зоран Заев в собствения си профил.

Българското правителство прие решение на редовното си заседание вчера за проучване на възможностите за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за държави от Западните Балкани и Източното партньорство. Това ще стане възможно след обезпечаването на българските потребности, при спазване на процедурите на страните за това и условията на предварителните споразумения, сключени между ЕК и производителите на лекарствени продукти.

"Правим го с най-чисто сърце и без никакви задкулисия, правим го за нашите най-близки съседи. Надявам се, че следващата година с колегата Захариева и Каракачанов ще намерим необходимите решения, за да върви Северна Македония по пътя на Европейския съюз, както я подкрепихме и за НАТО. Така че нищо фатално не се е случило, въпрос на политическа воля и от двете страни да стигнем до там", изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.

Министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Венко Фелипче заяви, че страната му е изключително признателна на правителството на България в тези трудни времена.

„За нас това е голяма признателност. Изключително важно е да имаме достъп до ваксини. Трябва да си помагаме и да бъдем добри приятели. Изказвам голяма благодарност от името на цялото правителството на Република Северна Македония,“ допълни Венко Фелипче.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още