Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заев: Подписах оставката си

Свят

Заев: Подписах оставката си

Снимка:

Очаква се председателят на парламента да свика пленарно заседание

Премиерът на РС Македония Зоран Заев обяви тази сутрин, че е подписал оставката си, след което се очаква председателят на парламента да свика пленарно заседание, на което ще бъде обявена оставката, съобщава БГНЕС.

„Вярвам, че това ще стане много бързо, за да може процедурата да бъде започната през деня и работата по избора на преходното правителство да приключи“, каза Заев в програмата "Сутрешен брифинг".

Той очаква целият процес да протече гладко, припомняйки, че практиката за съставяне на преходно правителство е установена още през 2016 г. по искане на СДСМ, която политическа сила тогава беше опозиция.

След като разгледа оставката, председателят на парламента докладва на президента на държавата Стево Пендаровски, който трябва да даде мандата на министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски, който беше едно от предложенията най-висшите партийни органи на СДСМ за премиер в служебното правителство и за когото се съгласи и опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. След това Спасовски ще трябва да предложи ново правителство и парламентът ще гласува за него и това правителство ще управлява страната в периода до изборите и при формирането на новото правителство.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив