Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заев търси помощ от Гърция заради отношенията с България

Свят

Заев търси помощ от Гърция заради отношенията с България

Заев търси помощ от Гърция заради отношенията с България - Tribune.bg
Снимка:

Според него страната му е изпълнила на 100% необходимите реформи за започване на преговори за членство в ЕС

„България сама измисли този проблем. Аз лично дори не мога да Ви го обясня какъв е той, защото той е комичен. Такъв проблем няма“. Това каза македонският премиер Зоран Заев пред в. „Катимерини“.

Миналата година София не одобри преговорната рамка на Скопие за ЕС заради език на омразата и исторически спорове.

„Според мен ние ще намерим решение с България. Необходима ни е помощта на Гърция, която в момента е наш стратегически партньор. Гърция говори на висок глас в Европейския съвет чрез премиера Мицотакис и външния министър Дендиас. Те се залагат за интеграцията на Западните Балкани в ЕС и са фокусирани върху този процес“, каза още Зоран Заев, който участва на икономическия форум в Делфи, край Атина.

Премиерът на Република Северна Македония твърди, че преговорите с България били „забавени заради изборите у нас“.

„Ние продължаваме да преговаряме с тях. Ние сме приятели с всички. България сама измисли този проблем. Аз лично дори не съм в състояние да Ви обясня самият проблем, защото това е комичен проблем, несъществуващ проблем. Ние трябва да намерим решение, защото това е в интерес и на българите, и на македонците от Северна Македония. Това ще бъде от полза за всички“, каза още Заев.

Според него страната му е изпълнила на 100% необходимите реформи за започване на преговори за членство в ЕС и ако България искала, можела да блокира страната му по време на преговорния процес.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети