Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Захариева: Далечни пътувания извън континента са малко вероятни това лято

Свят

Захариева: Далечни пътувания извън континента са малко вероятни това лято

Снимка:

Карантината след прибиране от чужбина ще остане поне до края на май

Днес ЕК ще обяви най-вероятно, че държави-региони със сходна епидемиологична обстановка ще трябва постепенно да премахват ограниченията за влизане и карантината, държави с които има по-нисък ръст. Това заяви външният министър Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

Испания обяви преди 10 дни, че тази година няма да допуска туристи на нейна територия, тоест ще позволява вътрешен туризъм, но голяма част от Испания ще остане затворена, поясни Захариева.

Когато се вземат решения за мерките, те ще се вземат в съответствие с обстановката. Всички правителства в ЕС мислят как координирано да отхлабват мерките, така че това да не доведе до втора, трета вълна на коронавирус, уточни Захариева. Тази карантина и това ограничение на движението, особено вътре в ЕС, не може да продължат до безкрайност, добави тя.

Освен за туризма, това е важно и за бизнес пътуванията, коментира още Захариева.

„Работим по тези въпроси. Първо на двустранна основа ще отправим предложения. Първо например за краткосрочните бизнес пътувания”, каза Захариева.

Според мен карантината до края на май месец ще остане независимо откъде се прибират хората, след 15 юни зависи от това колко е нисък рискът в съответните региони, където са били туристите. До средата на юни за целия ЕС рестрикциите за влизане в ЕС за държави извън ЕС ще останат. Далечни пътувания извън континента 90% са малко вероятни това лято, каза още Захариева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още