Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Захарова: В Украйна ще има гръмко и унизително фиаско за САЩ като във Виетнам и Афганистан

Свят

Захарова: В Украйна ще има гръмко и унизително фиаско за САЩ като във Виетнам и Афганистан

Захарова: В Украйна ще има гръмко и унизително фиаско за САЩ като във Виетнам и Афганистан - Tribune.bg
Снимка:

„Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан”.

Това коментира говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, според която САЩ искат Украйна „да се бори до последния украинец“, включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва, която ще завърши с унижение.

Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Според Захарора, в Русия ще даде „безусловен и решителен отговор“ на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

САЩ многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети