Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Закон защитава магаретата на Санторини, глоби до 30 000 евро за нарушения

Свят

Закон защитава магаретата на Санторини, глоби до 30 000 евро за нарушения

Снимка:

Закон защитава магаретата на Санторини. Те се използват на острова като транспортно средство, но и като туристическа атракция за разходки. Магаретата често стават предмет за защита от страна на организации и сдружения за защита на животните, както и на хора, които критикуват експлоатацията и малтретирането им.

Последната от поредицата реакции дойде от члена на Motley Crew Томи Лий, който изпрати лично писмо до гръцкия министър на земеделието и храните Макис Воридис. Музикантът споделя, че за него е чест, че е роден в Атина и всеки път, когато обикаля с групата си, гордо заявява произхода си, но според него "има проблем, който вреди на гръцката репутация" и затова поставя въпроса за магаретата на Санторини.

Последва отговор на гръцкия министър, който смята, че на експлоатацията на дългоушковците ще бъде сложен край, пише БГНЕС.

„ По отношение на магаретата на Санторини министерството на земеделието и храните изпрати инструкции как да ги използват въз основа на националното и международното законодателство”, уточнява Макис Воридис. Той акцентира на факта, че целта на министерството в очакване на предстоящия туристически сезон е да засили подходящия контрол на цялата територия.

„При констатиране на нарушения от страна на инспекторите извършителите ще бъдат наказани с тежки наказания. Санкцията може да бъде до 30 000 евро“, подчертава гръцкият министър на земеделието и храните.

Магаретата на Санторини често се използват като транспортно средство от старото пристанище до центъра на острова и обратно. Те са алтернативно решение за тези туристи и жители на острова, които не искат или не могат да извървят пеша повече от 500 стъпала или не искат да използват лифта. Разбира се, има и такива посетители, които ги използват за разходки по тесните улички на острова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив