Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зам.-говорител на Байдън заплаши журналистка да я унищожи, остана без работа

Свят

Зам.-говорител на Байдън заплаши журналистка да я унищожи, остана без работа

Снимка:

Белият дом е приел оставката на служител, обвинен, че е заплашил да „унищожи“ репортер, който е задавал въпроси за личния му живот, пише АФП.

Заместник-говорителят на Белия дом Ти Джей Дъкло първоначално бе изпратен в неплатен отпуск за една седмица, но сега администрацията на президента Джо Байдън прие оставката му, се казва в изявление на прессекретаря на Белия дом Джен Псаки.

Според списание „Венити Фейр“ Дъкло е позвънил на репортера на „Политико“ Тара Палмери, след като тя е започнала да задава въпроси за неговите лични отношения с репортерката от политическия конкурент „Аксиос“ Алекси Маккамънд.

„Ще те унищожа“, както се твърди казал Дъкло на Палмери в телефонно обаждане малко след встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари.

Според „Венити Фейр“ Дъкло „е отправил унизителни и женоненавистни коментари“ към Палмери и я е нарекъл „ревнива“.

Псаки каза, че Белият дом е приел оставката на Дъкло, след като е разговарял с него в събота вечерта, и е действал с подкрепата на началника на кабинета на Белия дом.

„Ние се ангажираме да се стремим всеки ден да отговаряме на стандарта, определен от президента, като се отнасяме към другите с достойнство и уважение, с любезност и като ценим другите чрез нашите думи и нашите действия“, се казва в изявлението на Псаки.

Дъкло, който бе национален прессекретар за предизборната кампания на Байдън през 2020 г., публикува изявление в „Туитър“, в което се извинява за своите „недопустими действия“.

„Никакви думи не могат да изразят съжалението ми, притеснението ми и отвращението ми от поведението ми. Използвах език, който никоя жена никога не би трябвало да чува от никого, особено в ситуация, в която тя просто се опитваше да си свърши работата“, каза той.  


Коментари (1)

Не вярвайте ! Колко лесно било ! Напсуваш някого , за да ти олекне , след което си посипваш главата с пепел , и готово ! Съдът се е разминал !
14.02.2021 17:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още