Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зам.-кмет на Краков платил близо 2500 лева, за да наеме овца за пресконференция

Свят

Зам.-кмет на Краков платил близо 2500 лева, за да наеме овца за пресконференция

Зам.-кмет на Краков платил близо 2500 лева, за да наеме овца за пресконференция - Tribune.bg
Снимка:

Скандал предизвика наемането на овца от заместник - кмета на Краков Анджей Кулиг, пише сайтът Interia. Според изданието животното било наето за над 6000 злоти/ близо 2500 лева/, които били платени от общината, а за случката се разбрало от бюлетина на градската администрация. Животното трябвало да придружи подгласника на кмета по време на участие в пресконференция. Тя била посветена на стартираща рекламна кампания, чиято цел била да насърчи туристите да посетят Краков. Овцата присъствала за материализирането на легендата за Вавелския дракон, който, според легендата бил измамен и вместо овца получил сяра.

Във въпросната пресконференция са участвали и други официални лица от отдела за социални услуги в Краков, както и журналисти, които са можели да погалят овцата.  Заместник-кметът Кулиг пък позирал за снимки. 

„За тази сума служителите можеха да купят стадо от около 20 овце”, коментират от изданието и заявяват, че никой не отговаря на въпросите им.

„Една овца в Краков печели повече на час от шофьор на градски транспорт за месец. Случаят е шокиращ”, коментира  Томаш Борейза, журналист от сайта Krowoderska.pl, който от години наблюдава действията на градските власти.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати