Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заплахи срещу френски вестник след публикувана карикатура на пророка Мохамед

Свят

Заплахи срещу френски вестник след публикувана карикатура на пророка Мохамед

Снимка:

Пубикацията е била с цел да подчертае заплахата от страна на ислямските екстремисти, след убийството на френския учител Самуел Пати

Френският вестник "Нувел репюблик" е получил заплахи в социални медии, след като публикувал на първа страница карикатура на пророка Мохамед, съобщи журналист от регионалното издание, цитиран от Ройтерс. На 18 октомври "Нувел репюблик" препечата карикатура на пророка Мохамед от седмичника "Шaрли Ебдо“, за да подчертае заплахата от страна на ислямските екстремисти, след убийството на френския учител Самуел Пати миналата седмица.

Журналистът от вестника Кристоф Ериго съобщи днес за телевизия Бе Еф Ем, че мнозинството реакции в интернет са били положителни и са приели публикуването на карикатурата като защита на свободата на словото и демокрацията, но е имало и такива със заплахи.

"Имаше 4-5 заплахи, по-специално във Фейсбук, което ни накара да внесем жалба в съда", каза Ериго.

Учителят Пати беше обезглавен посред бял ден пред училището си в предградие на Париж от 18-годишен ислямист, след като показа на учениците си карикатури на пророка Мохамад в час. Впоследствие полицията застреля нападателя.

Убийството на учителя шокира Франция и върна спомена за нападението преди 5 години срещу „Шарли Ебдо“.  


Коментари (1)

Защо вестникът не е публикувал и карикатура на Христос, та да има баланс?
21.10.2020 14:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема