Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заплашиха с убийство шефа института "Роберт Кох"

Свят

Заплашиха с убийство шефа института "Роберт Кох"

Снимка:

Лотар Вилер, ръководителят на института "Роберт Кох", който е официалният орган в Германия за контрол на заболяванията, е получил поредица от смъртни заплахи, свързани с ключовата роля на института в борбата срещу новия коронавирус, предаде ДПА.

"Иска ми се ситуацията да е по-приятна, но все още получавам заплахи", каза Вилер в днешна публикация на медийната група "Функе медиенгрупе". Той заяви, че заплахите, сред които има и такива за убийство, "нарастват значително" всеки път когато го свържат в публичното пространство със затварянето на училища или пък се появят обвинения, че той подкрепя локдауните за сметка на свободата.

"Този риск не ме спира да изпълнявам задълженията си. Докато съм държавен служител на тази държава, аз ще й служа отговорно", заяви той.

Вилер говори след спор заради данните на института "Роберт Кох" за ваксинацията срещу COVID-19 в Германия. Неотдавна институтът съобщи, че реалният брой на ваксинираните хора е по-висок от този в официалнате статистика. Това предизвика разгорещени обществени дебати, отбелязва ДПА.

Вилер, който е бил професор в берлинския Свободен университет, оглавява института "Роберт Кох" от 2015 г.  


Топ новини

виж още

Актуална тема