Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Започват първичните избори в САЩ

Свят

Започват първичните избори в САЩ

Снимка:

Тръмп ще бъде кандидатът на Републиканци, но 11 души се кандидатират за номинацията на Демократите

Първото събитие, което ще помогне да бъдат решени кандидатите за президент на САЩ, ще се проведе в Айова в понеделник. Избирателите и на Демократите, и на Републиканците ще изберат своите предпочитани кандидати за надпреварата в Белия дом.

Въпреки че победата в Айова не гарантира на никого номинацията, тя може да помогне на кандидатите да наберат скорост, пише БГНЕС.

Изглежда почти ясно, че Доналд Тръмп ще бъде кандидатът на Републиканци, но 11 души се кандидатират за номинацията на Демократите.

Мнозина от тях прекараха последните няколко седмици в енергична кампания в Средния запад, който винаги е първият, който гласува. Първичните избори продължават до началото на юни и следващия вторник гласува Ню Хемпшир.

Социологическите проучвания предполагат, че Бърни Сандърс е фаворит в Айова. Той е един от четиримата сенатори, които се кандидатират за президент, които трябваше да останат във Вашингтон, за да присъстват на процеса по импийчмънт на президента Доналд Тръмп, но неговите привърженици, включително Александрия Окасио-Кортес, енергично проведоха кампания от негово име в Айова.

В понеделник се провежда гласуване и сред Републиканците, като двама души се борят срещу Тръмп, но популярността на президента в неговата собствена партия е такава, че номинацията му е формалност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още