Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Запорожката АЕЦ отново под обстрел, ООН предупреди за риск от ядрена катастрофа

Свят

Запорожката АЕЦ отново под обстрел, ООН предупреди за риск от ядрена катастрофа

Запорожката АЕЦ отново под обстрел, ООН предупреди за риск от ядрена катастрофа - Tribune.bg
Снимка:

Мощни експлозии отново разтърсиха района на Запорожката АЕЦ. Новината беше потвърдена от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

Централата е била под обстрел снощи и тази сутрин, обяви директорът на агенцията Рафаел Гроси, който подчерта, че това е абсолютно неприемливо и отговорните трябва веднага да прекратят действията си.

Екип на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), който е на място, съобщава, че има щети по сгради, системи и оборудване в най-голямата централа на европейска територия.

Москва, както и при предишните подобни случаи, обвини Украйна, че хвърля бомби срещу собствената си централа, с което биха предизвикали авария на своя територия.

„Въоръжените сили на Украйна продължават да нанасят удари по територията, прилежаща към Запорожката АЕЦ, в неделя сутринта станцията беше обстрелвана два пъти от украинските войски“, заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков.

„На 19 ноември артилерията на Въоръжените сили на Украйна изстреля 11 голямо калибрени артилерийски снаряда по територията. На 20 ноември сутринта украинските войски обстреляха два пъти територията на атомната електроцентрала с 12 снаряда“, каза още Конашенков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати