Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради COVID-19: Едномесечна карантина в Англия

Свят

Заради COVID-19: Едномесечна карантина в Англия

Снимка:

Британският парламент одобри налагането на мярката

Британските депутати одобриха налагането на 4 седмична карантина в Англия, гласувайки днес в подкрепа на плана на премиера Борис Джонсън, предава Би Би Си. Той целеше  да се предотврати разпространението на COVID-19, което излиза извън контрол и претоварва здравната система.

Затварянето се случва на фона на 492 починали в  рамките на 28 дни от Covid-19.  Общият брой на починалите в страната достигна 47 742 души. Броят на новозаразените за последното денонощие във Великобритания е 25 177 души.

Правителството спечели гласуването с 516 на 39, което е мнозинство от 477.

Лейбъристката опозиционна партия също подкрепи предложението, въпреки че разкритикува Джонсън за забавяне на реакцията му на пандемията. Той бе порицан и от някои представители на собствената му партия за това, че е отишъл твърде далеч с мерките. Дебатът продължи 3 часа.

Джонсън настоя, че блокирането ще изтече автоматично на 2 декември и изрази надежда, че страната ще влезе в обичайния си ритъм до Коледа. 

„Не се съмнявам, че можем и че ще можем да продължим напред от 2 декември с много, много различен подход - но, разбира се, Камарата на общините ще реши след това, какво ще правим", каза Джонсън.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още