Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради COVID-19 и китайският град Харбин е поставен „под ключ“

Свят

Заради COVID-19 и китайският град Харбин е поставен „под ключ“

Снимка:

Публичните събития са отменени, а събиранията са забранени

Ново избухване на епидемия от коронавирус в Северен Китай стана повод град Харбин с население от 11 милиона да бъде поставен „под ключ“, съобщава БГНЕС.

Властите в Китай са поставили града под блокада, докато страната се бори за предотвратяване на втора вълна от потенциално смъртоносния коронавирус, коментира в. „Дейли Стар“.

Град Харбин в Северен Китай се превърна в най-новата гореща точка, след като жена несъзнателно зарази 70 други, след като беше тествана отрицателно за Covid-19. 22-годишната студентка с фамилия Хан се завърнала в Китай от Ню Йорк миналия месец.

Тя преминала през 14-дневна карантина и не показвала симптоми на вируса.

Здравните власти в Харбин твърдят, че тя е била "тих носител" на вируса и е заразила съседите си, които след това били домакини на събиране. Гост на сбирката по-късно е откаран в болница с инсулт, което пък довело до избухване на инфекцията в две местни болници, съобщава Shanghaiist.

С коронавируса се заразили 70 души, включително пациенти във вътрешна Монголия и провинция Ляонин, след което в Харбин е въведено стриктно блокиране. Гражданите са помолени да носят маски за лице.

Публичните събития са отменени, а събиранията са забранени.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още