Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради COVID-19: САЩ отново затваря барове и ресторанти

Свят

Заради COVID-19: САЩ отново затваря барове и ресторанти

Снимка:

„Виждаме наистина голямо увеличение на положителни тестове сред младите хора. Те са с по-нисък риск за усложнения, но представляват голям риск за допълнително разпространение, особено ако нямат симптоми. Могат да изложат на опасност уязвимите групи, с които са в контакт“, каза Рон Десантис, губернатор на Флорида, съобщава NOVA.

Вчера в САЩ беше отчетен рекорден ръст на броя на заразените - над 45 хиляди нови случая за един ден. Това налага новата карантина. Собствениците на барове и ресторанти в Тексас и Флорида се обявиха против новата карантина. Те твърдят, че ще окончателно ще фалират, ако не започнат работа в нормален режим възможно най-бързо. Но местните власти сочат имено заведенията като основно място на разпространение на заразата.

„През последните месеци стана пределно ясно, че карантината помага. Мерките позволяват на здравната система да понесе натиска“, каза губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

Ако можех да се върна назад и да направя нещо различно, щях да преосмисля отварянето на баровете. Сега виждаме колко бързо вируса се разпространява в тях. Самото им устройтво като заведения е такова, допълни той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още