Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради коронавируса: 38% от американците няма да пият бира „Корона“

Свят

Заради коронавируса: 38% от американците няма да пият бира „Корона“

Заради коронавируса: 38% от американците няма да пият бира Корона - Tribune.bg
Снимка:

Неочакван потърпевш от COVID-19 се оказа бирата „Корона“. Макар да няма никаква връзка между коронавируса и бирата освен сходството в името, мнозина американци се отказват от напитката.

38% от пиещите бира няма да купуват „Корона“ „при никакви обстоятелства“ заради вируса, който вече заразил хиляди души в 60 държави и е убил близо 3000 души по целия свят. Това показва проучване сред 787 души в САЩ, съобщава CNN.

От американците, които традиционно пият тази бира, 14% заявяват, че няма да си поръчат нито една на обществени места. И всичко това, в момент когато от „Корона“ пускат нова линия.

„Няма съмнение, че бирата „Корона“ страда заради коронавируса", заяви Рон Торосян, основател на компанията за връзки с обществеността 5WPR.

Любопитно е, че 16% от анкетираните американци дори твърдят, че не са сигурни дали бирата и вируса не са свързани, макар да няма никакви подобни доказателства, пише The New York Post.

Акциите на компанията майка на бирата паднаха с 8% в четвъртък. Тази седмица борсовите пазари регистрираха спад именно заради вируса.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Фаж Нищо учудващо за държава, в която върху вафлите задължително има надпис "Да се консумира след отстраняване на опаковката!" :-)
29.02.2020 14:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети