Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради COVID-19: ЕК минава на работа от вкъщи, всички европейски училища ще бъдат затворени

Свят

Заради COVID-19: ЕК минава на работа от вкъщи, всички европейски училища ще бъдат затворени

Заради COVID-19: ЕК минава на работа от вкъщи, всички европейски училища ще бъдат затворени - Tribune.bg

Има шестима души от Комисията с коронавирус

Шестима души от ЕК са дали положителна проба за коронавирус. Заради ситуацията с разпространението на вируса от ЕК предприемат и допълнителни мерки, като ще се работи от вкъщи. Това става ясно от реч на председателя Урсула фон дер Лайен.

Мярката засяга по-голяма част от персонала и влиза в сила от понеделник.

„Колеги, които осигуряват критични функции, ще трябва да присъстват на работа. Ще вземем необходимите предпазни мерки за намаляване на рисковете за тях. Те ще работят на две смени, за да се гарантира, че работата на институцията ще продължи“, посочи Урсула фон дер Лайен.

„Като ваш председател искам да ви уверя, че ще направим всичко възможно да ви защитим. Заедно можем да продължим да служим на Съюза и да защитим здравето си. Всички трябва да действаме отговорно за справяне с тази криза, като същевременно продължим да служим на европейските граждани“, подчерта още председателят на ЕК.

9 хил. служители на ЕК вече работят дистанционно. Това е 1/3 от целия персонал. Предоставено е и гъвкаво работно време за родителите.

От европейската институция предприеха и редица други мерки – отменени бяха редица пътувания, като и конференции, срещите също бяха ограничени.

Председателят на ЕК подчерта, че  действат в тясно сътрудничество с Европейски център за превенция и контрол на заболяванията и в съответствие с препоръките на Световната здравна организация.

„Комисията играе решаваща роля за координиране на борбата срещу коронавируса на ниво ЕС. Работим на всички фронтове - от здравен до икономически и изследователски, в тясно сътрудничество с държавите-членки“, подчерта още Урсула фон дер Лайен.

От понеделник и всички европейски училища ще бъдат затворени.

По информация на Трибюн тази вечер се очаква извънредно заседание и на българското правителство, на което вероятно ще бъдат обявени нови по-сериозни мерки срещу заразата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети