Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради свещениците: Руското външно министерство извика българския посланик в Москва

Свят

Заради свещениците: Руското външно министерство извика българския посланик в Москва

Заради свещениците: Руското външно министерство извика българския посланик в Москва - Tribune.bg
Снимка:

Руското външно министерство извика българския посланик в Москва - Александър Кръстин, пише в съобщение на сайта на ведомството. 

Москва изрази протест във връзка с експулсирането на настоятеля на Руската православна църква в София, се казва в съобщение на руското ведомство, предаде БТА.

"На 25 септември във външното министерство на Русия бе извикан посланикът на България Атанас Кръстин, на когото бе изразен решителен протест във връзка с експулсирането от България под измислен предлог, по кощунствен и оскърбителен начин на настоятеля и на двама служители на подворието на Руската православна църква в София.

Бе отбелязано, че поредната провокационна нападка на българските власти, която напълно се вписва в текущите евроатлантически насоки за "борба с руското влияние", неизбежно ще доведе до неприятни последици - преди всичко за нейните инициатори.

В същото време сме твърдо убедени, че техните планове, целящи подкопаването на многовековните духовни връзки и традициите на приятелство между народите на Русия и България, нямат никакви перспективи и са обречени на провал", се казва в изявлението на руското външно министерство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати