Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ГКПП „Маказа" е затворен за туристи

Свят

ГКПП „Маказа" е затворен за туристи

Снимка:

От днес Гърция не допуска граждани на Сърбия

Гърция оставя само един вход за български туристи – ГКПП „Кулата". Гратисният период за ГКПП „Маказа” свърши. Могат да минават само българи с трудови договори в Гърция, както и собственици на имоти. На границата те трябва да покажат трудов договор или документ за собственост.

През ГКПП „Илинден" и ГКПП „Капитан Петко Войвода" се пропускат само сезонни работници и товарни автомобили.

По информация на гръцките власти само през съботния ден през ГКПП „Кулата“ са преминали 20 000 леки коли. Направени са 1650 QR теста на място, съобщава bTV. Опашката пред пункта е километрична. На опашката от автомобили има много румънски туристи.

От днес важи забраната за влизане в Гърция на сърби. Забраната е до 15 юли, тъй като в Сърбия има покачване на ръста на заболели от коронавирус. Отстъпка може да бъде направена само при съществена причина за влизане в страната.

Вчера в Сърбия бяха отчетени 8 починали пациенти с COVID-19 и бяха регистрирани нови 325 случая на заразяване. Властите отварят полеви болници в големите градове на страната и пренасочват болниците. Общият брой на заразените от началото на пандемията е 15 829 души, от които 306 са починали.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още