Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Затвор грози двойка французи – откраднали пясък от Сардиния

Свят

Затвор грози двойка французи – откраднали пясък от Сардиния

Затвор грози двойка французи – откраднали пясък от Сардиния - Tribune.bg
Снимка:

Туристите могат да лежат зад решетките до 6 години

Да се събира пясък от остров Сардиния е забранено. Двойка французи обаче явно не знаят за тази забрана и сега могат да лежат в затвора. Тръгвайки си за Франция с ферибот, властите са откри в колата им ценния пясък, съобщава БиБиСи.

Двамата французи обяснили, че искали да го вземат у дома като сувенир. Те са напълнили общо 14 пластмасови бутилки с 40 кг. пясък.

За кражба на пясък от италианския бряг законът предвижда затвор от 1 до 6 години. Продажбата на пясък, камъчета и миди от региона пък се глобява с 3 хил. евро.

Причината – пясъкът в Сардиния се смята за природно богатство. Години наред туристите изнасят пясък от острова и това е довело и до законодателство в тази област. Често той се продава и онлайн. Тонове пясък изчезват от острова всяка година.

Така например в началото на този летен сезон се оказа, че на летището в Олбия има складирани 10 тона пясък и миди. Всички те са събрани след конфискувани бутилки от туристи. В крайна сметка пясъкът бе върнат обратно на брега, където му е мястото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати