Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеехофер: Изправени сме пред по-мощна миграционна криза от тази през 2015 г.

Свят

Зеехофер: Изправени сме пред по-мощна миграционна криза от тази през 2015 г.

Зеехофер: Изправени сме пред по-мощна миграционна криза от тази през 2015 г. - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да помогнем на нашите европейски партньори в контрола на външните граници на ЕС, заяви министърът на външните работи на Германия

Хорст Зеехофер, министър на вътрешните работи на Германия, заяви, че се страхува от нова миграционна криза в Европа, по-мощна, отколкото през 2015 г., цитира РИА Новости.

„Трябва да помогнем на нашите европейски партньори в контрола на външните граници на ЕС. Прекалено дълго ги оставихме сами“, каза Зеехофер в интервю за „Билд“ и добави: „ако не го направим, ни очаква приток на бежанци като този през 2015 г., а може би дори по-мощен отпреди четири години.“

Според ръководителя на Министерството на вътрешните работи, съвместно с новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, е необходимо „да се направи всичко, за да не се случи това отново". По този въпрос германското вътрешно министерство „има пълната подкрепа на федералния канцлер Ангела Меркел“, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

През 2015 г., по данни на Министерството на вътрешните работи на Германия, около 850 000 бежанци и мигранти са пристигнали в Германия, като много от тях са влезли в страната нелегално, без документи за самоличност.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети