Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеленски към руснаците: Путин не изпраща децата си на война, борете се да не изпрати вашите

Свят

Зеленски към руснаците: Путин не изпраща децата си на война, борете се да не изпрати вашите

Зеленски към руснаците: Путин не изпраща децата си на война, борете се да не изпрати вашите - Tribune.bg
Снимка:

Украинският президент Володимир Зеленски на руски се обърна към руснаците.

„Те започват да разбират, че става въпрос на техния живот. Защо техните съпрузи, братя, синове трябва да умрат в тази война? Във война, която един човек иска. Във война срещу нашия народ, на наша земя. Този човек не изпраща децата си на война. Борете се, за да гарантирате, че вашите деца - всички, които могат да бъдат отвлечени от тази престъпна руска мобилизация - няма да бъдат изпратени на смърт“, заяви той в интервю за предаването „Face The Nation“ по CBS.

Зеленски заплаши: „Ако дойдете да отнемете живота на нашите деца – казвам ви го като баща - ние няма да ви оставим живи“.

Украинският президент предупреди, че ядрената война „може да стане реалност“.

„Той иска да изплаши целия свят. Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега това може да е реалност. Путин окупира нашата атомна електроцентрала и в град Енергодар. Тази атомна електроцентрала има шест блока. И ... той продължава изнудването си, свързано с износа ни на електроенергия за Европа. Не мисля, че той блъфира. Мисля, че светът го възпира и ограничава тази заплаха. Трябва да продължим да оказваме натиск върху него и да не му позволяваме да удължава войната“, каза още Зеленски.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети