Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеленски: Руският паспорт означава да забравим за човешките права и свободи

Свят

Зеленски: Руският паспорт означава да забравим за човешките права и свободи

Зеленски: Руският паспорт означава да забравим за човешките права и свободи - Tribune.bg
Снимка:

Предложи украински паспорт за руснаците

„Ние добре знаем какво в действителност предоставя  руският паспорт. Това е правото да бъдем арестувани на мирен протест. Това е правото да не се провеждат свободни и честни избори. Това е да забравим за съществуването на човешките права и свободи като цяло“. Това написа във Фейсбук новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски. Той директно отхвърли предложението на руския си колега Владимир Путин за улеснена процедура за издаване на руски паспорти за украинците. В замяна бившият актьор предложи украински паспорти за руснаците.

„Ще предоставим украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място, на руснаците, които страдат най-много“, написа той.

ЕС разкритикува остро подписания декрет от Путин жителите на контролираните от проруските сепаратисти в Източна Украйна територии да получат по-лесно паспорти от Москва.

Запитан за коментар на думите на Зеленски, Путин направи интересна интерпретация.

„Ако те издават гражданство на руснаците в Украйна, а ние - на украинците в Русия, много бързо ще достигнем общ знаменател. Ще имаме общо гражданство“, заяви руският президент.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема