Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеленски свиква извънредна среща на Съвета за национална сигурност и отбрана

Свят

Зеленски свиква извънредна среща на Съвета за национална сигурност и отбрана

Зеленски свиква извънредна среща на Съвета за национална сигурност и отбрана - Tribune.bg
Снимка:

Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители по сигурността и отбраната. Това обяви неговият говорител, цитиран от Ройтерс.

Сергий Никифоров съобщи за срещата във Фейсбук, след като Кремъл каза, че президентът Владимир Путин ще подпише в петък официалните документи, с които ще обяви анексирането на четири украински области.

„Президентът Володимир Зеленски утре свиква извънредна среща на Съвет за национална сигурност и отбрана на Украйна. Дневният ред и допълнителни детайли ще бъдат оповестени по-късно“, каза Никифоров.

Освен това Зеленски отправи ново предупреждение към Русия за „много суров отговор“ от страна на Киев, в случай че Москва анексира въпросните украински области, съобщава още БТА.

В позицията, разпространена от канцеларията на украинския президент след негов телефонен разговор с италианския премиер, не се споменава нищо за утрешната церемония, на която Путин ще подпише документите за анексиране на Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област.

„Гласуванията нямат никаква стойност и не променят реалността. Териториалната цялост на Украйна ще бъде възстановена. И нашата реакция на признаването на резултатите ще бъде много сурова“, предупреди Зеленски.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети