Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Жан-Клод Ван Дам призовава българските власти да спасят 3-месечната чихуахуа Рая

Свят

Жан-Клод Ван Дам призовава българските власти да спасят 3-месечната чихуахуа Рая

Жан-Клод Ван Дам призовава българските власти да спасят 3-месечната чихуахуа Рая - Tribune.bg
Снимка:

Известният екшън актьор Жан-Клод Ван Дам призова българските власти да спасят 3-месечната чихуахуа на име Рая, която е била заловена в Норвегия, но ще бъде убита, ако Българската агенция за безопасност на храните не се задейства. Проблемът е, че кученцето е с невалиден паспорт.

Ван Дам моли БАБХ да даде разрешение сладкият домашен любимец да се прибере в България във видео, излъчено на живо в социалните мрежи и дори подкрепи подписка за четириногото в официалните си профили във Facebook, Twitter и Instagram. Той е готов да финансира и фонд за спасението на животното.

"Много съм разстроен. Моля ви, България! Българската агенция по безопасност на храните! Направил съм толкова много филми във вашата страна, изхарчили сме милиони долари за туризъм и работни места. Обичам България и вие знаете това, затова ви моля, за моя рожден ден, за рождения ден на дъщеря ми Българската агенция по безопасност на храните да промени решението си, моля ви, приятели, ще бъда безкрайно благодарен. Не може да позволим тази малка чихуахуа да бъде убита! Това е лош знак за бъдещето!", казва екшън звездата във видеото, с което призовава милионите си фенове по целя свят да подкрепят петицията за спасяване на животинчето и то да се прибере от Осло в "страхотната страна България".

 

Жан-Клод Ван Дам празнува рожден ден днес- на 18 октомври, а дъщеря му - Бианка Бри ден по-рано на 17-ти.

Историята на 3-месечната чихуахуа Рая стана известна в социалните мрежи, след като норвежкият орган по безопасност на храните взе решение да евтаназира кученцето, ако не му бъде разрешено да се прибере у нас. Българската агенция по храните обаче отказва като сега единственият шанс да се спаси кученцето е да се убедят норвежкият и българският орган да променят решенията си.

Собствениците на чихуахуата я купуват от частно лице в Осло. Кученцето има български паспорт и поставени ваксини, направени от български ветеринарен лекар. Норвежката агенция по безопасност на храните обаче не валидира ваксините, които кучето получило в България. В Норвегия то е имунизирано срещу бяс, поставени са му и други ваксини. На 23 септември обаче норвежката Агенция отнема кучето от собствениците и го поставя под карантина. Според тях кучето е внесено в Норвегия незаконно. Агенцията в Норвегия се нуждае от потвърждение от администрацията в България, че кучето е българско, за да го върнат обратно, ако ли не, то ще бъде убито.

В петицията се заявява още, че в Норвегия смятат, че кученцето е внесено в страната с търговска цел и няма доказателства за произхода му.

Крайният срок за получаване на документация по случая от българска страна е 20 октомври, а Българската агенция по безопасност на храните вече веднъж е отказала връщането на животинчето в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати