Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Жена се събуди след 27 години в кома

Свят

Жена се събуди след 27 години в кома

Жена се събуди след 27 години в кома - Tribune.bg
Снимка:

Жена се събуди след 27 години в кома. Тя е от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и била сериозно ранена в катастрофа през 1991 г., но се е възстановила по чудо след 27-годишна кома. 

Мунира Абдула, която е била на 32 години по време на инцидента, е страдала от сериозни черепно-мозъчни травми, след като колата, в която е пътувала е била блъсната от автобус, докато тя е взимала сина си от училище.

Омар Уебайр, който тогава е бил на четири, е стоял на задната седалка заедно с майка си, но се е измъкнал без сериозни травми, защото тя го е прегърнала преди инцидента.

Госпожа Абдула е била возена от девера си и е била сериозно ранена, но миналата година се е върнала в съзнаниe в германска болница.

Синът ѝ открито говори за инцидента и за прогреса на майка му, след години лечение, пише БГНЕС.

„Тя ме прегърна, за да ме предпази”, споделя той. 

„Никога не се отказах от нея, защото винаги съм усещал, че един ден тя ще се събуди”, казва Омар пред арабския вестник Национал. 

„Причината, поради която аз споделям нейната история е да кажа на хората да не губят надежда в хората, които обичат, не ги смятайте за мъртви толкова рано”, заяви той. 

Той не е бил сериозно ранен, но неговата майка е била оставена без лекарска помощ часове наред. По-късно е била приета в болницата, а след това е била преместена в Лондон. Там е открито, че тя е във вегетативна фаза, в която е способна да чувства болка, но не и да реагира. 

След това тя се връща в ОАЕ, където е преместена в множество болници.

През 2017 г. семейството получава гранд от Съвета на Принца, което е правителственият орган на Абу Даби и Абдула е била преместена в Германия.

Случаите, в които пациенти се събуждат след няколко години в кома са много редки, дори и тогава възстановяването може да е продължително.

Хората, които се връщат в създание често имат тежки увреждания причинени от травми в мозъка им.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети