Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Жертви и изчезнали след поройни дъждове и наводнения в Германия (Обновена)

Свят

Жертви и изчезнали след поройни дъждове и наводнения в Германия (Обновена)

Снимка:

Над 40 души загинаха вследствие на проливните дъждове в германската провинция Рейнланд-Пфалц. Изчезналите са повече от 70. Шест къщи се срутиха през нощта в района на Шулд.

Ситуацията след бурите, засегнали западната част на Германия, остава напрегната. Много къщи са нестабилни и съществува риск да паднат. Все още не е ясен точният брой на изчезналите лица. Обявено е бедствено положение, а няколко населени места са откъснати от външния свят.

Спасителите не успяват да достигат до всички места и в операцията са включени и хеликоптери. Много хора са излезли по покривите на домовете си и трябва да бъдат евакуирани. В къмпинг „Щалхюте” къмпингуващите са се покатерили върху караваните си и очакват там помощ от властите.

Ситуацията е много сериозна, заяви областният администратор Юрген Пфьолер и призова хората да останат по домовете си и ако е необходимо, да се качат на горните етажи.

Силен дъжд и наводнения има и в Северен Рейн-Вестфалия. Ситуацията в Хаген е особено напрегната и там също е обявено извънредно положение. Всияки, които живеят в непосредствена близост до реки, са призовани да отидат в по-високите райони. Премиерът на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет обяви, че ще замине за Хаген, за да се запознае със ситуацията.

Проливните дъждове, които се изляха върху някои части на Германия и съседна Швейцария причиниха хаос и сериозни щети. От метеорологичната служба заявиха, че не се очаква скоро бурите да отстъпят. Провинциите Саксония, Тюрингия, Северен Рейн-Вестфалия и Бавария бяха най-силно засегнати от екстремните климатични условия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема