Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Жертвите на COVID-19 в Русия надминаха 10 000

Свят

Жертвите на COVID-19 в Русия надминаха 10 000

Снимка:

Русия е регистрирала повече от 10 000 смъртни случая от пандемията на коронавирус. Броят на смъртните случаи вече достигна 10 027 според правителствения информационен уебсайт, цитиран от БГНЕС.

Русия потвърди 674 555 случая на зараза, третият по големина резултат в света, въпреки че дневният процент на зараза намалява през последния месец.

Коефициентът на смъртност на страната е много по-малък, отколкото в други страни с големи огнища, което повдига въпроси относно начина на отчитане на смъртните случаи.

Русия призна, че числата на смъртните случаи на правителствения уебсайт включват само случаи, когато вирусът е класифициран като основна причина за смъртта в смъртния акт.

Официалната агенция за статистически данни публикува национални данни за смъртта само за април, където числото - 2 712 - е повече от два пъти над съобщените от правителството 1152 за този месец.

Това е така, защото използва по-широко определение въз основа на препоръките на Световната здравна организация и включва случаи, при които жертвата е тествана положително, но вирусът не е класифициран като основна причина за смъртта или където няма положителен тест, а аутопсия, определяща вируса като основната причина за смъртта.

Московските здравни власти също публикуват данни за смъртните случаи през май, използвайки този метод на класификация, показвайки 5260 смъртни случаи, свързани с вируса през този месец.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още