Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Жертвите на експлозията в Хавана вече са 22

Свят

Жертвите на експлозията в Хавана вече са 22

Жертвите на експлозията в Хавана вече са 22 - Tribune.bg
Снимка:

Най-малко 22-ма души са загиналите при мощната експлозия в хотел в центъра на Хавана в петък, предаде АФП. Вероятната причина за инцидента е изтичане на газ.

Телата на четирима загинали са извадени от развалините рано вечерта, съобщиха телевизионните новини, час след официално обявените данни за 18 смъртни случая, включително дете, и над 50 ранени.

Властите казаха, че оцелелите са били под развалините и изпратили спасителен отряд с обучени кучета, за да ги потърси, включително жена, с която спасителите са имали контакт.

По-рано Мигел Гарсия, директор на болницата Каликсто Гарсия, където се лекуват някои от ранените, съобщи, че единадесет от тях са „в изключително тежко състояние“.

От своя страна, първият секретар на комунистическата партия в Хавана Луис Антонио Торес Ирибар уточни по обяд, че „13 души са в неизвестност“ и смята, че е „възможно още хора да са затрупани“ под развалините.

Властите твърдят, че сред жертвите няма чужденци.

Емблематично заведение за Стара Хавана със зелената си фасада, хотелът, бе затворен за туристи от две години за реставрация. Вътре са се намирали само работници и служители, които са подготвяли повторното му отваряне, насрочено за 10 май.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати