Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Жордан Бардела ще оглави групата „Патриоти за Европа“ в ЕП

Свят

Жордан Бардела ще оглави групата „Патриоти за Европа“ в ЕП

Жордан Бардела ще оглави групата Патриоти за Европа в ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Засега няма българска партия в групата

Председателят на френския "Национален сбор" Жордан Бардела ще оглави групата "Патриоти за Европа" в Европейския парламент, стана ясно след брифинг на нейни представители, цитирани от БНР. По техни данни тя става третата група в Европарламента с 84-ма представители, след като испанските евродепутати от VOX напуснаха Европейските консерватори и реформисти и се присъединиха към нея. 
 
Най-много евродепутати в групата ще бъдат от френския национален сбор - 30, следвани от унгарските "Фидес" и християндемократическата народна партия - 11.
 
Италианската "Лига" на бившия вицепремиер Матео Салвини е трета с 8 представители, също толкова влизат и от чешката АНО на бившия премиер Андрей Бабиш.
 
Представители ще има и на Австрия, Нидерландия, Испания, Белгия, Португалия, Дания, Гърция и Латвия. Жан-Пол Гаро, който е председател на френските евродепутати в групата и член на "Идентичност и демокрация" в предишния Европарламент, не изключи тя да се разширява още.
 
Запитан дали все пак ще приемат и представителите на "Алтернатива за Германия", той припомни, че Марин льо Пен е била повече от категорична по въпроса:
 
"Като група, която отстоява суверенитета, ние уважаваме партиите от други националности.  "Алтернатива за Германия" е тази, която ще реши как да се развива и организира в дългосрочен аспект.  За момента обаче не сме променили позицията си".
 
Като един от своите приоритети, евродепутатите от "Патриоти за Европа" посочиха борбата срещу пакта за миграцията и убежището, като според някои от тях мигрантите не са добре дошли, защото свалят качеството на живот в ЕС. На въпрос на БНР дали евродепутатите от "Възраждане" са изразили интерес да се присъединят към "Патриоти за Европа", заместник-председателката на групата Кинга Гал отговори: "Засега нямаме информация за българска партия". 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати