Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зоран Заев: Ако сме умни, може да намерим решение с България

Свят

Зоран Заев: Ако сме умни, може да намерим решение с България

Зоран Заев: Ако сме умни, може да намерим решение с България - Tribune.bg
Снимка:

Македонската и българската страна водят разговори и целта е Македония да продължи напред, за което вярвам, че от страна на Скопие се полагат максимални усилия. Това каза премиерът на Северна Македония Зоран Заев и допълни, че в момента най-важното е "да защити максимално интересите си, като същевременно отчита и интересите на българската страна".

Той припомни, че вече е е казвал, че „има възможност първата междуправителствена конференция да не се проведе, но също така, че интерес нямат нито София, нито Скопие. 

Заев подчерта, че кабинетът „дава шанс на македонските министри, съветници на кабинета, всички експерти, участващи в това, да продължат да обсъждат, за да намерят решение“. Министър-председателят на западната ни съседка остава умерен оптимист по отношение на възможността за намиране на решение по спорните въпроси с България.

“Когато говорите за нещо, което е част от вашите вече приети и съгласувани неща, като споделената история. Тогава трябва да сте умни и да го използвате за приятелство, а не за вражда и разделение, в това е същността. Ето защо сме толкова внимателни и не навлизам директно в същността на отговора. Трябва да се даде шанс на успешните преговорни процеси. Досега успяхме, страната ни върви напред, можем да осъществим решението за започване на преговори чрез провеждането на първата междуправителствена конференция“, каза премиерът Заев.

Той отказа да влезе в конкретика при отговорите си на зададените му въпроси:“ Ще спра до тук, ако отида по-нататък, мога да нараня другата страна и по този начин да намаля шансовете за успешни преговори.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати