Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зоран Заев: Идва ми да покажа среден пръст на българите, имам цялото право на света

Свят

Зоран Заев: Идва ми да покажа среден пръст на българите, имам цялото право на света

Снимка:

Това каза премиерът в интервю за ТВ 21

"Идва ми да покажа среден пръст на българите". Тези скандални думи каза премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в ефира на местната телевизия ТВ21, за която даде пространно интервю. Попитан от водещия Борян Йовановски дали иска да покаже среден пръст на българите след ветото, което страната ни им наложи за присъединяване към ЕС, Заев заявява: "Това е най-лесно. Идва ми, как да не ми идва. Имам цялото право на света да го направя след всичко, което сме направили". Той обаче поясни, че се е поучил от грешките на своите предшественици, че такъв език не води до нищо добро.

 

„Несправедливо“ и „най-голямото поражение за ЕС“ - така определи Заев наложеното вето от страна на България върху Република Северна Македония. Той заяви, че си обяснява действията на българското правителство с наближаващите избори. Подчерта обаче, че разговорите между София и Скопие продължават.

Македонската национална идентичност не може да е обект на дискусии, заяви премиерът.  

„Ние сме сигурни в националната си идентичност. Македонците и македонският език са неоспорим факт. Невъзможно е македонската национална идентичност да бъде обект на преговори. Това е ратифицирано от Европейската конвенция за правата на човека, Всеобщата декларация за правата на човека. Това е правото на самоопределение, което е гарантирано от Хартата на ООН и накрая от Договора от Лисабон, като конституционна основа на ЕС“, заяви Заев.

Премиерът каза и че не знае къде Северна Македония нарушава Договора, както казват българските власти. Той посочи, че изпитва горчивина и допълни-  „Това боли... Все пак потискаме чувствата и вярвам, че това е грешка и трябва да се поправи“.  

 


Коментари (5)

Заек Галфон
18.11.2020 21:30 / Отговор
Bad Co Този пак се прави на недоклатена ханъма! Никой в България не ви оспорва за какви се вживявате, за извънземни , за марсианци или македонци! Въпросът е ,че сте едни пошли фалшификатори на история! Гърците ви показаха правия път, а сега понапънете някоя гънка, да си прогледнете и за другите лъжи и ментета! Гоце сам е самоопределил какъв е , а вие искате да му набутате някаква нация, защото така сте се "чувствали"! И аз в предишни прераждания какъв съм се чувствал само...направо "полубог"!
18.11.2020 21:48 / Отговор
кой си ти бе сърбо-руски боклук сега ще видите ЕС къмто 3000г.по македонското летоброене,дето почва 1944г.
18.11.2020 23:09 / Отговор
Зайко няма среден пръст Коритаров лае всяка сутрин,пък нищо!Стана по-католик от папата!Не знам ,какви пари е взел,но не са малко
18.11.2020 23:13 / Отговор
Македонец се не предава,ке бегаме! Ако не бяхме постъпили,така вече да си го показал,но ядец! Ке чекате!
18.11.2020 23:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още