Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зоран Заев се отказа да подава оставка

Свят

Зоран Заев се отказа да подава оставка

Снимка:

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев реши да не се оттегля от поста, съобщават медиите в Скопие. Това става по-малко от две седмици, след като партията му загуби кметските избори и Заев обяви, че ще подаде оставка като министър-председател и лидер на СДСМ.

„Взето е решение за отлагане на двете оставки. По тях нито дебатираме, нито пък решавахме. Когато подадох оставките си на 31 октомври аз казах, че ще помогна за запазването на парламентарното мнозинство и ще работя то да се увеличи, ако има възможност. Такава е отговорността пред държавата и народа. Съвсем логично е да работя за този процес“, изтъкна Заев. Той говори след заседанието на ръководството на партията снощи, което реши да отложи оттеглянето му.

„Искрено очаквам да има стабилизиране на демократичното парламентарно мнозинство. И преди всичко онова, което е с евроатлантическа ориентация, в подкрепа на мултиетническото ни общество, което подкрепя добросъседските отношения и положителните реформи в страната. Поради всички тези причини полагаме и сегашните усилия. В близките дни ще разберем какво ще стане“, посочи още Зоран Заев след заседанието на ръководството на управляващия Социалдемократически съюз.

Премиерът съобщи, че е много важно страната да не се връща към миналото, за да не бъдат застрашени евроатлантическите процеси на държавата.

„Освен това ние се намираме в условията на пандемия, на енергийна криза. Правителството днес взе сериозни решения по тези въпроси. Отговорността е важна, не само за всеки един гражданин, но и на политиците“, подчерта Заев. Той поясни, че категорично става въпрос за временно отлагане на оставките с цел да се опитаме да съхраним парламентарното мнозинство в полза на СДСМ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема