Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зоран Заев се среща с Юнкер за отваряне на преговорите за членство в ЕС

Свят

Зоран Заев се среща с Юнкер за отваряне на преговорите за членство в ЕС

Снимка:

Северна Македония ще иска дата за отваряне на преговори през юни или юли

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев пристига на двудневно посещение в Брюксел днес, за да се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, комисар Йоханес Хан и подпредседателя на ЕК Федерика Могерини, съобщава МИА.

Заев и Юнкер ще обсъдят последния доклад на Европейската комисия за Северна Македония, който препоръчва незабавно и безусловно отваряне на преговорите за членство в ЕС, пише БГНЕС. Те ще обсъдят и предстоящата среща на външните министри на ЕС, на която трябва да се вземе окончателно решение за започване на преговорите.

Македонската страна ще изисква от Юнкер недвусмислена подкрепа и съдействие за получаване на дата за преговори през юни или юли. Правителството на Северна Македония вярва, че е важно страната да стартира процеса възможно най-скоро, в идеалния случай заедно с Албания, но ако това не е възможно, македонската страна смята, че страната не трябва да бъде заложник на груповия подход на ЕС.

Утре министър-председателят Зоран Заев ще участва в конференция, организирана от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), посветена на реформите и европейската интеграция, заедно с министър Кочо Ангушев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив