Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зукърбърг се извини за срива на Facebook

Свят

Зукърбърг се извини за срива на Facebook

Зукърбърг се извини за срива на Facebook - Tribune.bg
Снимка:

Смята се, че той е загубил около 6 млрд. долара от личното си състояние, след като акциите на Facebook се сринаха

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се извини за „смущенията“, причинени от спирането за 6 часа на Facebook, Messenger, Whatsapp и Instagram.

Бяха засегнати над 3,5 милиарда потребители по целия свят.

В продължение на часове потенциално милиарди хора останаха без инструментите за социални медии, на които разчитаха, за да поддържат връзка с приятели и семейство.

Други съобщават, че не могат да получат достъп до услуги, които изискват вход във Facebook.

Междувременно компании, които използват социалните медии, за да се свързват с клиенти, бяха изправени пред вероятността да понесат неочакван финансов удар, пише BBC.

Смята се, че самият Зукърбърг е загубил приблизително 6 млрд. долара от личното си състояние, след като акциите на Facebook се сринаха.

Downdetector, който проследява прекъсванията, заяви, че около 10,6 милиона проблема са докладвани по целия свят, а това е най -големият брой, който някога е бил регистриран.

От компанията Facebook по -късно заявиха, че сривът е бил заради грешна промяна в конфигурацията, която се е отразила на уебсайтовете, приложенията и на вътрешни инструменти на компанията като имейл и дори пропуски за работа на служителите.

Компанията заяви, че няма информация потребителски данни да са компрометирани.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети