Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зукърбърг загуби 16 млрд. долара и 3 позиции в класацията на милиардените

Свят

Зукърбърг загуби 16 млрд. долара и 3 позиции в класацията на милиардените

Зукърбърг загуби 16 млрд. долара и 3 позиции в класацията на милиардените - Tribune.bg
Снимка:

Създателят и шеф на американската компания Фейсбук Марк Зукърбърг падна в класацията на агенция Блумбърг на най-богатите хора на света от трето на шесто място, след като заради обезценяване на акциите загуби почти 16 милиарда долара, съобщи ТАСС. Агенцията цитира сайта на Блумбърг.

В момента богатството на Зукърбърг се оценява на 70,6 милиарда долара. Преди това той бе на трето място с капитал от 86,5 милиарда долара. Сега той е на шесто място, между собственика на търговската марка Зара, испанския текстилен магнат Амансио Ортега, който е на пето място със 73,4 милиарда долара, и мексиканския милиардер Карлос Слим, който е на седмо място с 62,4 милиарда долара.

Вчера акциите на Фейсбук рухнаха почти с 19 процента до 176,26 долара за акция. С това пазарната капитализация на компанията намаля с 119,4 милиарда долара, което по данни на Блумбърг е най-голямото намаляване за една търговска сесия за американска компания в цялата история.

Спадът в цените на акциите на Фейсбук е свързан с отчета на компанията за резултатите от второто тримесечие, които се оказаха по-лоши от прогнозните.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети