Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. "Българският вълк от Уолстрийт" е обвинен в измами за над 770 000 лв.

Закон и ред

"Българският вълк от Уолстрийт" е обвинен в измами за над 770 000 лв.

Българският вълк от Уолстрийт е обвинен в измами за над 770 000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишния Ю.Ц. за единадесет измами, при които са нанесени вреди на търговски дружества на обща стойност 774 384 лева. Според източници на БНТ става въпрос за Юлиян Цолов, известен като "българският вълк от Уолстрийт".

С цел да набави имотна облага за търговско дружество „А.“ за периода от 05.08.2019 г. до 07.09.2022 г. обвиняемият като собственик и управител на въпросното дружуство, с общо шест продължавани престъпления, е възбудил и поддържал заблуждение у управители на търговски дружества, че заплащат стойността на изработен онлайн продукт от служители на дружество „С.“. Обвиняемият убедил управителите на дружествата да подпишат договори за изработка и поддръжка на онлайн платформи за продажба на продукти в интернет с дружество „С.“, както и с притежаваното от него дружество „А.“.

По този начин Ю.Ц. причинил имотна вреда на дружество „С.“ в размер на 552 972 лева, тъй като заплащането по договорите е станало в полза на фирма на обвиняемия, а изпълнението било осъществено изцяло от служители на ощетената фирма. В хода на разследването е установено, че Ю.Ц. е представял фирма „А.“ за дъщерна на „С.“ и по този начин е отклонил паричните средства към собствената си фирма.

За периода от 06.01.2021 г. до 19.04.2022 г., с общо 5 престъпления, обвиняемият Ю.Ц. с цел да набави за притежаваното от него дружество „А.“ имотна облага заблудил управители на различни търговски дружества, че дружеството „А.“ ще изработи или поддържа онлайн платформи за продажба на продукти в интернет. Обвиняемият сключил договори с управителите на дружествата, а не извършил договорените услуги. По този начин нанесъл вреди на дружествата в общ размер на 221 412 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за общо 11 измами. На Ю.Ц. е наложена мярка за неотклонение „подписка“ , както и забрана за напускане на страната.

Разследването продължава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати