Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. БСП обвиниха Кьовеши в политическа поръчка, издигат арестувания кмет за трети мандат

Закон и ред

БСП обвиниха Кьовеши в политическа поръчка, издигат арестувания кмет за трети мандат

БСП обвиниха Кьовеши в политическа поръчка, издигат арестувания кмет за трети мандат - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров излезе от Първо Районно управление на полицията в Добрич, предава БТА. Той беше освободен срещу 10 000 лева. Пред районното го посрещна тълпа протестиращи в негова подкрепа с бурни аплодисменти и с викове „Свобода!“ и „Браво, Вальо!“.

Димитров отказа коментар пред медиите, но уточни, че предстои да бъде разпитан.

„Заради всички тези хора тук си заслужава да се борим“, каза кметът.

Придружен от адвоката си Милен Янков, градоначалникът на Генерал Тошево влезе в Следствената служба, която се намира в същата сграда.

Тази сутрин протест в подкрепа на кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров събра пред Областната дирекция на МВР членове на общинската структура на БСП - Генерал Тошево и граждани.

Според протестиращите той бил най-почтеният кмет, който общината е имала и определиха ареста му като политическа поръчка.

ИБ на БСП също излезе с позиция в подкрепа на кмета.

„Приемаме ареста на кмета на Генерал Тошево като политическа поръчка преди местните избори. На територията на общината се преплитат много апетити. Валентин Димитров нееднократно защитаваше интересите на жителите на Генерал Тошево и стана неудобен за определени кръгове", се казва в позицията на партията на Корнелия Нинова.

От БСП очакват обективно разследване. "Сигурни сме в неговата невинност. Заставаме зад него. Издигаме го за кмет трети мандат", заявяват още социалистите. 

 

Протест след ареста на кмета на Генерал Тошево, общинската шефка видя постановка за местния вот

Валентин Димитров беше задържан вчера по искане на офиса на Службата на Европейския главен прокурор в София. Арестът е във връзка с разследване за измами със субсидии, свързани с проект за увеличаване на енергийната ефективност на социални жилища, съобщи на сайта си Европейската прокуратура.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати